Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Νέοι συνθέτες μελοποιούν Έλληνες ποιητές

Την Τρίτη 19 Μαΐου  θα παρουσιαστούν οι μελοποιήσεις νέων συνθετών, που διακρίθηκαν από τους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε μία βραδιά - γιορτή για την ελληνική δημιουργία. Η δημιουργία και παρουσίαση νέων τραγουδιών για μια ακόμα φορά είναι στην καρδιά των στόχων του Ελληνικού Σχεδίου. Το ίδιο και η επιθυμία να αποκαλυφθούν ο πλούτος και η εκφραστική δύναμη της ελληνικής ποίησης με ένα είδος που απευθύνεται εξ ορισμού σε μεγαλύτερο κοινό, το τραγούδι.   Οι συνθέτες εμπνεύστηκαν το υλικό τους είτε από ποιητές λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό είτε από λιγότερο γνωστά ποιήματα καταξιωμένων δημιουργών.   Οι Νεφέλη Λιούτα, Γιάννης Μαθές, Κώστας Μάκρας, Δημήτρης Μαραμής, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Απόλλων Ρέτσος, Φένια Χρήστου και Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου θα παρουσιάσουν 18 νέα τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση, σε ποίηση των Γ. Αηδονόπουλου, Μ. Ελευθερίου , Ρ. Μπούμη-Παπά, Μ. Αναγνωστάκη, Ν. Βρεττάκου , Ν. Γρηγοριάδη, Κων. Καβάφη, Β. Κάσσου, Ν. Λαπαθιώτη, Ε. Παναγιώτου, Μ. Περ. Ράλλη , Μ. Μ. Ρούσσου, Γ. Σαραντάρη, Μ. Σαχτούρη, Α. Σταθοπούλου-Βαφοπούλου.


19 Μαΐου 2015 
Κεντρική Σκηνή στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών 
Ώρα έναρξης - 20.30 
Εισιτήρια: 7 - 10 € | Μειωμένα & Άνεργοι: 5 €****


**** Είμαι αντίθετη σε τέτοιες ανάλογες υπερβολές του ελληνικού ιδιωτικού τομέα, που θέλει ανέργους, ηλικιωμένους κτλ να πληρώνουν εισιτήριο. Ανεβάζω όμως τέτοιου είδους εκδηλώσεις μόνο και μόνο για την προσπάθεια των ατόμων αυτών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου