Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

3ο Φεστιβάλ Μαγικών Βιβλίων (18 - 20 Δεκεμβρίου)


Ένα διαφορετικό τριήμερο με τίτλο 3ο Φεστιβάλ Μαγικών Βιβλίων, από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου (11.30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ), πραγματοποιείται στη Βιβλιοθήκη Βολανάκη (Στουρνάρη 11). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει παζάρι βιβλίων σε ειδικές τιμές από τους πιο αντιπροσωπευτικούς εναλλακτικούς εκδοτικούς οίκους, εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις, αναλόγια, ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Συμμετέχουν οι εκδόσεις Άπειρος Χώρα, Αδέσποτος Σκύλος, Αντίποδες, Εκδόσεις S@Mizdat , Εκδόσεις Εξάρχεια, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Εκδόσεις Υποκείμενο, Εκδόσεις Sestina , Εντευκτήριο, Ενδυμίων, Κίχλη, Το Ροδακιό, Poema-Γραφομηχανή, Θράκα, Φαρφουλάς, Straw Dogs, Κουκούτσι, Περισπωμένη, Αντίποδες, Σαιξπηρικόν, Ποιείν, Πανοπτικόν, Χαραμάδα και Bibliotheque.

Την Παρασκευή στις 11.00 το βράδυ ο γνωστός σολίστας του κλαρίνου Γιώργος Μάγκας θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημά του και την Τζούλη Τζινέρη στα φωνητικά. Το Σάββατο στις 9.00 τις 11.00 το βράδυ τα περιοδικά "Θράκα" και "Βiblioteque" διοργανώνουν εκδήλωση όπου έντεκα ποιητές θα διαβάσουν ανέκδοτα ποιήματά τους στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Την Κυριακή στις 8 μ.μ. τέσσερις στιχουργοί μιλούν για τον αγαπημένο τους ποιητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου