Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Το project ποίησης TwoParts στον Πολυχώρο Συμμετοχή (Οκτώβρης)Η ομάδα TwoParts στα πλαίσια του Φεστιβάλ το Μικρό Παρίσι που διαρκεί από τις 6- 16 Οκτώβρη, θα παρουσιάσει στον Πολυχώρο Συμμετοχή για πρώτη φορά το project ποίησης TwoParts. 

Το TwoParts κάνοντας ιδεολογικό ταξίδι από τα εναλλακτικά καλλιτεχνικά ρεύματα των προηγούμενων δεκαετιών σε Ευρώπη και Αμερική, δημιουργείται στην Αθήνα την Άνοιξη του 2016. Το project TP καταλύει τα τείχη εσωστρέφειας του ποιητή και απαλλάσσει το κείμενο από τη σιωπή του. Είναι διαδραστική ποίηση, κατακερματισμένη, ανοιχτή στον κοινό.

Το TP με λίγα λόγια: Εναλλακτική αφήγηση και γραφή μέσα από την παραγωγική δυναμική του κειμένου. H μία ποιήτρια (ο λόγος), η οποία βρίσκεται εκτός σκηνής και δε φαίνεται ούτε στο κοινό, αφηγείται στη δεύτερη ποιήτρια που βρίσκεται στη σκηνή (το σώμα) και καλείται να γράψει ένα ποίημα παράλληλα με την αφήγηση και τη μουσική. Αυτό που παράγεται κάθε φορά στο TwoParts γίνεται αυθόρμητα, ζωντανά, χωρίς καμία προετοιμασία. Το μόνο κείμενο που έχει προετοιμαστεί είναι από την πρώτη ποιήτρια, που δεν το κοινωνεί στη δεύτερη, παρά μόνο την ώρα που εκτυλίσσεται η διαδικασία παραγωγής του ποιήματος. Στο μέσο της διαδικασίας, βρίσκεται το κοινό που γίνεται μάρτυρας της ζωντανής αυτής συνδιαμόρφωσης και επικοινωνίας. Το σύμπλεγμα λόγος – σώμα – ποίημα – κοινό είναι που τελικά διαμορφώνει το project. 


Πληροφορίες για το TwoParts

Πού: Ακομινάτου 61, Πολυχώρος Συμμετοχή 

Πότε: Κυριακή 9 Οκτώβρη και Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 19:00. 

Περισσότερα εδώ και εδώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου