Ξέρουμε πως προσβάλλουμε τα πνευματικά δικαιώματα με την κάθε δημοσίευση στο blog και ότι με ένα νεύμα του νόμου και του δημιουργού και του κληρονόμου και του εκδοτικού και του θιγμένου θα μπορούσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βρεθούμε είτε πίσω από τα κάγκελα, είτε πάνω σ'αυτά. Όμως ό,τι ανεβαίνει, ανεβαίνει από την φυσική διάθεση να μοιραστούμε, να θυμίσουμε, να μονολογήσουμε όπως θα το κάναμε ούτως ή άλλως.

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Στα Νορβηγικά φιόρδ...Η καλύβα του L. Wittgenstein στην Νορβηγία
Του είπα για τις μεγάλες νύχτες και μου είπε ότι μισούσε το φως της μέρας, του είπα ότι θα υποφέρει απ' τη μοναξιά και μου είπε ότι βαρέθηκε να εκπορνεύει το μυαλό του με ευφυείς ανθρώπους, του είπα τέλος ότι είναι τρελός και μου απάντησε ότι ο Θεός τον προφύλαξε απ' τη λογική...

Ο B. Russel στην προσπάθεια του να συνετίσει το L. Wittgenstein, για να εγκαταλείψει το σχέδιο φυγής του στην Νορβηγία. Τελικά ο Wittgenstein θα φτιάξει μία καλύβα 7x8 m., όπου θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εκεί και θα γράψει το περίφημο Tractatus Logico-Philosophicus. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου