Ξέρουμε πως προσβάλλουμε τα πνευματικά δικαιώματα με την κάθε δημοσίευση στο blog και ότι με ένα νεύμα του νόμου και του δημιουργού και του κληρονόμου και του εκδοτικού και του θιγμένου θα μπορούσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βρεθούμε είτε πίσω από τα κάγκελα, είτε πάνω σ'αυτά. Όμως ό,τι ανεβαίνει, ανεβαίνει από την φυσική διάθεση να μοιραστούμε, να θυμίσουμε, να μονολογήσουμε όπως θα το κάναμε ούτως ή άλλως.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Βραδιά αφιερωμένη στην ποιήτρια, Ελένη Βακαλό



(Φωτογραφία που τράβηξε ο Α. Εμπειρίκος το 1955)

Η Ελένη Βακαλό (1921-2001) πρωτοδημοσίευσε το 1944 κατατασσόμενη έτσι στην «Πρώτη Μεταπολεμική Γενιά». Από τα μοντερνιστικά ποιήματά της, δεν λείπει το  χιούμορ και μια παιγνιώδης διάθεση. Έγραψε επίσης βιβλία ιστορίας και κριτικής των εικαστικών τεχνών, τομείς στους οποίους αναγνωρίστηκε γρήγορα ως σημαντική προσωπικότητα. Από το 1944 ως το 1978, εξέδωσε 13 βιβλία ποίησης· τα περισσότερα συγκεντρώθηκαν το 1995 στο Το άλλο του πράγματος. Το έργο της κορυφώθηκε με τα Επιλεγόμενα (1997).


Για την εκδήλωση,14 ποιήτριες και ποιητές επέλεξαν, διαβάζουν, και σχολιάζουν ποιήματα της Ελένης Βακαλό.

Συμμετέχουν οι: Ορφέας Απέργης, Μαίρη Γιόση, Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Αλέκος Λούντζης, Παυλίνα Μάρβιν, Γιάννα Μπούκοβα, Όλγα Παπακώστα, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Χρήστος Σιορίκης, Μαρία Τοπάλη, Μάριος Χατζηπροκοπίου.




Πού: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Πότε: Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016, 19:30


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου