Ξέρουμε πως προσβάλλουμε τα πνευματικά δικαιώματα με την κάθε δημοσίευση στο blog και ότι με ένα νεύμα του νόμου και του δημιουργού και του κληρονόμου και του εκδοτικού και του θιγμένου θα μπορούσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βρεθούμε είτε πίσω από τα κάγκελα, είτε πάνω σ'αυτά. Όμως ό,τι ανεβαίνει, ανεβαίνει από την φυσική διάθεση να μοιραστούμε, να θυμίσουμε, να μονολογήσουμε όπως θα το κάναμε ούτως ή άλλως.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

6ο Ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ ΛΕΑ


6ο Ιβηροαμερικάνικο Φεστιβάλ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

14 χώρες, 10 ημέρες
[2-14 Ιουνίου 2014]
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΑΦΗΓΗΣΗ-ΘΕΑΤΡΟ-ΜΟΥΣΙΚΗ


Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ: Φεστιβάλ, αλλά ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε (χωρίς προσπάθεια για την οποιαδήποτε διαφήμιση) κάποιες λογοτεχνικές στιγμές που θα λάβουν χώρα στο φεστιβάλ. 

- Τρίτη 3 Ιουνίου, 20:00 Βραδιά ποίησης. Αφιέρωμα στον Πέδρο Ματέο και παρουσίαση της δίγλωσσης συλλογής «Δι’ ελιγμών» (εκδ. Γαβριηλίδης). Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού Φρέαρ, Δημήτρης Αγγελής και η φιλόλογος Βιρχίνια Λόπεθ 
Ρέθιο και θα απαγγείλουν ποιήματα η Μαρία Χοσέ Μαρτίνεθ, ο Άνχελ Γκοθάλεθ Σίγκλερ, ο 
Εδουάρδο Λουθένα. Στα Ισπανικά. Πολιτιστικό περιοδικό FREAR, Ινστιτούτο Θερβάντες και 
Εκδόσεις Γαβριηλίδης. 
Ο Πέδρο Ματέο (Ισπανία, 1954) είναι ποιητής, μεταφραστής και καθηγητής του Ινστιτούτου 
Θερβάντες. Ζει στην Ελλάδα 33 χρόνια. 
(Στη Βιβλιοθήκη «Χουάν Κάρλος Ονέτι» του Ινστιτούτου Θερβάντες. Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα.)

Tετάρτη 4 Ιουνίου, 20:30 Παρουσίαση του βιβλίου «Αθήνα» του Χουάν Βιθέντε Πικέρας, παρουσία του συγγραφέα. Θα μιλήσουν ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Πέδρο Ολάγια. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γραβριηλίδης και την Πρεσβεία της Ισπανίας. 
Μουσική στη συνέχεια. 
(Στο Art bar Poems & Crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.) 

Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο και τον Καζαντζάκη 

Πέμπτη 12 Ιουνίου, 12:30 Στρογγυλό τραπέζι: «Ο Ελ Γκρέκο και ο Καζαντζάκης, οικουμενικοί Έλληνες». Ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Νίκος Μαθιουδάκης, ο Πέδρο Ολάγια και η Μαργαρίτα Λαριέρα 
συζητούν για την κληρονομιά του Ελ Γκρέκο και του Καζαντζάκη στον παγκόσμιο πολιτισμό. 
Στα ελληνικά με μετάφραση στα ισπανικά. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. 
(Στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», Μέγαρο «Μακεδονία», λεωφ. Συγγρού 367, Παλαιό Φάληρο.)

Πέμπτη 12 Ιουνίου, 18:00 Διάλεξη του Λουίς Πουλίδο Ρίτερ: «Ο Αρμάντο Φορτούνε και οι φυλετικές διασταυρώσεις στην παναμέζικη πολιτιστική ταυτότητα». Στα ισπανικά με μετάφραση στα ελληνικά. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Παναμά. 
Στο Polis Art Café - Πεσμαζόγλου 5 (αίθριο Στοάς του Βιβλίου). 

Παρασκευή 13 Ιουνίου, 13:30 Παρουσίαση βιβλίου: «Ανθολογία σύγχρονης ισπανόφωνης ποίησης», εκδόσεις Vakxikon.gr . Με την παρουσία της ποιήτριας Φλάβια Κομπάνυ, του μεταφραστή Τάσο Ψάρρη, και της μεταφράστριας Άτης Σολέρτη. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. 
(Στο Λεξικοπωλείο - Στασίνου 13, Παγκράτι.)

Παρασκευή 13 Ιουνίου, 18:00 Αφιέρωμα στον Οκτάβιο Πας και το Χούλιο Ραμόν Ριμπέιρο από τον Εδουάρδο Λουθένα. Ο Εδουάρδο Λουθένα γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας, είναι καθηγητής ισπανικής γλώσσας και λογοτεχνίας και ηθοποιός. Ζει στην Αθήνα. Στα ισπανικά. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες του Μεξικού και του Περού και με το Abanico.
(Στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Αίθουσα Εκδηλώσεων.)


Το 6ο Φεστιβάλ ΛΕΑ στις 11 και 14 Ιουνίου θα ταξιδέψει και Θεσσαλονίκη...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου