Ξέρουμε πως προσβάλλουμε τα πνευματικά δικαιώματα με την κάθε δημοσίευση στο blog και ότι με ένα νεύμα του νόμου και του δημιουργού και του κληρονόμου και του εκδοτικού και του θιγμένου θα μπορούσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να βρεθούμε είτε πίσω από τα κάγκελα, είτε πάνω σ'αυτά. Όμως ό,τι ανεβαίνει, ανεβαίνει από την φυσική διάθεση να μοιραστούμε, να θυμίσουμε, να μονολογήσουμε όπως θα το κάναμε ούτως ή άλλως.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

1ο Φθινοπωρινό Bazaar Βιβλίου



Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ο οποίος διοργανώνει κάθε Μάιο, εδώ και 36 χρόνια, τη Γιορτή Βιβλίου), αποφάσισε φέτος να συνδιοργανώσει με το Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου, στην πλατεία Κοτζιά από 1 έως και 20 Νοεμβρίου 2013


Το 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανωτής είναι και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του οποίου έχουν προγραμματιστεί παιδικές εκδηλώσεις τις τρεις Κυριακές λειτουργίας του παζαριού, σε ειδικό χώρο που θα φιλοξενεί αυτές τις δράσεις.


Στο 1ο Φθινοπωρινό Παζάρι Βιβλίου συμμετέχουν 120 εκδότες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων (ελληνική και ξένη λογοτεχνία , παιδικά, πολιτική, ιστορία, ψυχολογία κ.ά.) που διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές (με έκπτωση τουλάχιστον 70%).

Στόχος είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, γι’ αυτό ο σύλλογός εκδοτών βιβλίου εδώ και τρία χρόνια κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τις βιβλιοθήκες τις χώρας με το κοινωνικό μήνυμα «Με διάβασες; Χάρισέ με!». Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2011 στην 34η Γιορτή Βιβλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 3.000 βιβλία και στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες Λέρου και Λειψών. Το 2012, στην 35η Γιορτή,  αριθμός των βιβλίων που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 18.000 βιβλία πουι στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας. Φέτος, στην 36η Γιορτή Βιβλίου, συγκεντρώθηκαν περίπου 17.000 βιβλία και η αποστολή τους σε βιβλιοθήκες (δημοτικές, σχολικές, συλλόγων, φυλακών, νοσοκομείων κ.λπ.) όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη. 


Έχοντας ως στόχο και πάλι την προώθηση της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, ο σύλλογος αποφάσισε να διαθέσει 2% των καθαρών κερδών του 1ου Φθινοπωρινού Παζαριού Βιβλίου για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των παιδικών χωριών SOS και 1% στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου