Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Η Anne Carson διαβάζει τα ποιήματά της στο Αμερικανικό Κολλέγιο


Η διακεκριμένη Καναδή ποιήτρια, καθηγήτρια κλασσικών σπουδών και μεταφράστρια διαβάζει το βραβευμένο έργο της "Antigonick" 19η Ετήσια Διάλεξη Kimon Friar.

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων στη μνήμη του Κίμων Φράιαρ, του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, είναι καλεσμένη και θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου, η Anne Carson, μια από τις σημαντικότερες ποιήτριες διεθνώς.

Η Carson έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσά τους τα T.S Eliot Prize, το Griffin Prize, το Lannan Award, το Pushcart Prize, το Guggenheim Fellowship, το MacArthur Fellowship, το PEN Award και έχει λάβει τον τίτλο Μember of the Order of Canada. Διδάσκει κλασσική φιλολογία και δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Tο έργο της είναι πλούσιο και πολυσχιδές: ποιητικές συλλογές, μεταφράσεις, δοκίμια, λιμπρέτα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει μεταφράσει όλα τα ποιήματα της Σαπφώς καθώς και τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Αντί διάλεξης η Carson προτίμησε να παρουσιάσει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος το βραβευμένο της έργο Antigonick, που αποτελέι μια ευφυή και πρωτότυπη διασκευή της Αντιγόνης του Σοφοκλή .

Η εκδήλωση θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στις 7 μμ, στην Βιβλιοθήκη “John S. Bailey”, του DEREE- Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Διεύθυνση: Γραβιάς 6 
Τηλέφωνο: 2106009800, e-mail: deree@acg.edu, admissions@acg.edu
Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2013, ώρες: 19:00

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου