Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Ηλέκτρα Λ. - Συμπονώ

Συμπονώ εκείνα τα μικρά, ταπεινά ανθρωπάκια που όλο σκύβουν το κεφάλι, που δεν μιλούν, παρά μονάχα κοιτούν... 
Συμπονώ εκείνα τα μικρά ταπεινά ανθρωπάκια, που έχουν απέναντί τους ψεύδη και χασκόγελα και αμαρτίες και την πανούργα αδιαφορία. 
Συμπονώ εκείνους τους ανθρώπους που δεν τολμούν ποτέ να μιλήσουν γι'αυτά που τους καίνε, που δεν έχουν ηχώ, παρά μονάχα ξεσπάνε στο σκοτάδι. 
Συμπονώ εκείνους τους ανθρώπους που έχουν τη σιωπή για φυλαχτό και ακινησία... ακινησία να τους βαράει αλύπητα...
Συμπονώ εκείνους τους ανθρώπους τους παρεξηγημένους, που ή για τρέλα ή για ανοησία ή για θλίψη τους κατηγορούν. Και αυτοί μονάχα σκύβουν το κεφάλι, λιπαίνουν τα μάτια τους με γιατί.
Συμπονώ εκείνους με τα ξερά τα χέρια, τα γυμνά, τα μόνα. Που χαρίζουν χάδια στον κόσμο όλο και μόλις ζητήσουν πληρωμή όλοι τους την αρνούνται. 
Συμπονώ εκείνους, εσάς, εμάς που περνάει η ζωή σκληρά, χαζά και εμείς σκοντάφτουμε σε μια ευαισθησία πάντα. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου