Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

3ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ζωοφιλίας
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και οι εκδόσεις ‘’ΟΙΩΝΟΣ’’ προκηρύσσουν τον 3ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας.

Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη:
Ποίηση: 3 έως 5 ποιήματα (σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης) έως 30 στίχους το καθένα
Διήγημα: 1 διήγημα έως 1500 λέξεις
Αφήγημα: 1 αφήγημα έως 1500 λέξεις

Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος και στα τρία είδη.
Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, ζωοφιλικού περιεχομένου, στη Νεοελληνική Γλώσσα, σε 5 αντίτυπα (μέγεθος γραμματοσειράς: 11).
Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, ενώ τα πλήρη στοιχεία των διαγωνιζομένων (όνομα, επίθετο, ψευδώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail και τίτλοι έργων) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά το ψευδώνυμό και το είδος συμμετοχής.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Ιουλίου 2013 (με απλή, όχι συστημένη επιστολή) στη διεύθυνση: Ηλέκτρας 5, 351 00, Λαμία.
«Για τον 3ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας».

Η απονομή βραβείων-επαίνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, σε επίσημη εκδήλωση. Απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του.
Τα Α ΄ Βραβεία θα συνοδεύονται από γλυπτά έργα της Νίκης Βλάχου και βιβλία των εκδόσεων ‘’ΟΙΩΝΟΣ’’. 
Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκη Βλάχου: vlachoun@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου