Χαιρετώ τους φίλους της λογοτεχνίας, τους μισαλλόδοξους αγωνιστές, τα κακοπαθημένα νιάτα, τα άκρατα ορμώμενα ανθρωπάρια, τους κομπάρσους και πρωταγωνιστές της καθημερινότητας, τα βιολοντσέλα του έρωτος, τους πιστούς και άθρησκους, τις φιλήσυχες πέτρες, τους γνώστες του τίποτα, τους αποτυχημένους της δόξας, χαιρετώ αυτούς που έρπουν, τους ακρωτηριασμένους, τις μηδείες και τους γέροντες, τους αποκρυφιστές του χάους, τα σακάτικα βλήματα, τα τελώνια, τα ξορκισμένα αγγίγματα -
χαιρετώ... εσάς

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Άνοιξε το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο βιβλιοπωλείο!Χωρίς καμία επιθυμία παραμικρής προσπάθειας διαφήμισης...
Άνοιξε το πρώτο συνεργατικό, αυτοδιαχειριζόμενο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα.

Οι "Εκδόσεις των Συναδέλφων" είναι ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα που δημιουργήθηκε από εργαζόμενους στο χώρο του βιβλίου και βασίζεται στις αρχές της αυτοδιαχείρισης.
Βγάζουν δικά τους βιβλία, κάποια από τα οποία διατίθενται και ηλεκτρονικά και πλέον διαθέτουν δικό τους βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, με βιβλία πολιτικού, οικολογικού περιεχομένου, σπάνιους τίτλους, περιοδικά, λογοτεχνία και προσφορές.

Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων λειτουργούν συνεταιριστικά, οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και αντιμετωπίζουν το βιβλίο ως ένα κοινωνικό αγαθό μακριά από τη λογική του αναγνώστη-καταναλωτή. Επομένως λείπουν από τα ράφια τους τα «ευπώλητα» αλλά και τα ακριβά, δυσπρόσιτα βιβλία. Θα έλεγε κανείς ότι όλη η φιλοσοφία τους συμπυκνώνεται στο μότο τους: “youpod, theyphone, iRead”. Αυτοδιαχείριση, νέες δομές οργάνωσης και νέα ήθη -ναι, εξαπλώνονται.


Info: Εκδόσεις των Συναδέλφων, Ερεσσού 35, Εξάρχεια, τηλ.: 210.38.18.840, syneditions@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου